Màster en Qualitat i Seguretat Alimentària: Sistema APPCC
L’objectiu de la formació en qualitat i seguretat alimentària: sistema APPCC és formar professionals capaços d’identificar i controlar eficaçment els riscos que afecten la salubritat i qualitat dels aliments, al llarg de tot el procés d’elaboració.
L’àmbit d’actuació abasta tota la cadena alimentària: des de l’obtenció de les matèries primeres fins la distribució del producte final.
Mitjançant una formació teòrica i pràctica, l’alumne adquireix la competència professional per dissenyar i implantar sistemes de gestió eficaços i innovadors, amb els quals garantir els més alts nivells de qualitat i seguretat en qualsevol àmbit de la indústria alimentària.
Crèdits:
60ECTS
Modalitat:
En línia
Idioma:
Català
Títol:
Preu:
2.450 €
Descripció
Destinataris
La formació s’adreça preferentment a:
- Titulats universitaris.
- Professionals del sector alimentari.
- Responsables de qualitat.
- Integrants de l’equip de seguretat alimentària.
- Formadors en seguretat alimentària.
- Auditors de sistemes de qualitat.
- Assessors d’empreses.
- Tècnics de l’Administració.
Sortides professionals
Comptar amb aliments sans i de màxima qualitat és una demanda creixent de la nostra societat. Per això, els titulats del Màster poden exercir la seva activitat en diferents àmbits:
- Departaments de qualitat d’empreses alimentàries:
sector carni, pesquer, lacti, hortofrutícola, cereals,
begudes, restauració col·lectiva, comerços, etc. - Formació i consultoria en matèria de qualitat i
seguretat alimentària. - Administracions públiques.
- Associacions de consumidors.
Temari
El Màster consta d’un Postgrau en APPCC de 30 crèdits ECTS, després del qual els alumnes que desitgin el títol del Màster han de cursar una ampliació d’uns altres 30 crèdits ECTS
Postgrau en APPCC
- Fonaments de la seguretat alimentària.
- La gestió de la seguretat alimentària.
- Planificació i etapes preliminars del sistema APPCC.
- Estudi i implantació del sistema APPCC.
- Perill alimentari I: contaminants biològics.
- Perill alimentari II: contaminants químics.
- Perill alimentari III: contaminants físics, al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
- La gestió de la prevenció: formació.
- La gestió de la prevenció: procés.
- La gestió de la prevenció: disseny de plans de traçabilitat.
- Sistemes de verificació.
- Qualitat alimentària.
Ampliació per al Màster
- Tècniques de preparació, transformació i conservació dels aliments.
- Tècniques d’identificació i traçabilitat.
- Tècniques d’avaluació i control.
- Desenvolupament del projecte.
- Especialitat del sector: *
- Carni
- Restauració i hostaleria
- Lacti
- Panificació i pastisseria
- Hortofrutícola
- Pesquer
- Begudes
- Altres
* En aquest mòdul es poden combinar tres especialitats o desenvolupar-ne només una.