Estàndards de seguretat alimentària: BRC, IFS, FSSC 22000
L'objectiu del curs és conèixer i implantar en diferents sectors de la indústria allimentària les principals normes internacionals per garantir la qualitat i seguretat dels aliments: ISO 22000, BRC, IFS y FSSC 22000.
Durada:
90h.
Modalitat:
En línia
Idioma:
Català
Preu:
380 €
Descripció
Destinataris
El curs s’adreça a professionals del sector alimentari, responsables de qualitat, assessors d’empreses, integrants d’equips de seguretat alimentària i tècnics de l’administració.
Temari
Gestió de la qualitat i seguretat alimentàries
- El concepte de qualitat
- Evolució de la qualitat
- La gestió per processos
- Documentació d’un sistema de gestió de la qualitat
- Normes de qualitat ISO 9000
- La seguretat alimentària
- El Sistema d’Anàlisis de Perills i Punts de Control Crític (APPCC)
- Els 7 principis de l’APPCC i la seva aplicació
- Elements que intervenen en el sistema APPCC
Norma ISO 22000 i FSSC 22000
- Introducció a la Norma ISO 22000 / FSSC 22000
- Requisits i implantació de la Norma ISO 22000.
- Requisits i implantació de la norma FSSC 22000
Norma BRC
- Introducció a la Norma BRC
- Requisits de la Norma BRC Food
- Certificació de la Norma BRC
Norma IFS FOOD
- Introducció al International Featured Standards (IFS)
- Requisits de la Norma IFS
- Certificació de la Norma IFS
Integració de sistemes de gestió en la indústria alimentària
- Comparació entre les normes FSSC 22000, BRC e IFS
- Iniciativa mundial de seguretat alimentària (GFSI)
- El Codex Alimentarius
Metodologia
El curs es desenvolupa íntegrament a través d’internet (e-learning). L’alumne té accés a una aula virtual on disposa dels materials del curs, les activitats d’avaluació i altres recursos d’aprenentatge. Compta també amb el suport permanent de tutors experts, amb els quals podran intercanviar opinions i consultar qualsevol dubte que se’ls presenti.