Estàndards de seguretat alimentària: BRC, IFS, FSSC 22000

L'objectiu del curs és conèixer i implantar en diferents sectors de la indústria allimentària les principals normes internacionals per garantir la qualitat i seguretat dels aliments: ISO 22000, BRC, IFS y FSSC 22000.
Durada:
90h.

Modalitat:
En línia

Idioma:
Català
Preu:

380 

Descripció

Destinataris

El curs s’adreça a professionals del sector alimentari, responsables de qualitat, assessors d’empreses, integrants d’equips de seguretat alimentària i tècnics de l’administració.

Temari

Gestió de la qualitat i seguretat alimentàries

  1. El concepte de qualitat
  2. Evolució de la qualitat
  3. La gestió per processos
  4. Documentació d’un sistema de gestió de la qualitat
  5. Normes de qualitat ISO 9000
  6. La seguretat alimentària
  7. El Sistema d’Anàlisis de Perills i Punts de Control Crític (APPCC)
  8. Els 7 principis de l’APPCC i la seva aplicació
  9. Elements que intervenen en el sistema APPCC

Norma ISO 22000 i FSSC 22000

  1. Introducció a la Norma ISO 22000 / FSSC 22000
  2. Requisits i implantació de la Norma ISO 22000.
  3. Requisits i implantació de la norma FSSC 22000

Norma BRC

  1. Introducció a la Norma BRC
  2. Requisits de la Norma BRC Food
  3. Certificació de la Norma BRC

Norma IFS FOOD

  1. Introducció al International Featured Standards (IFS)
  2. Requisits de la Norma IFS
  3. Certificació de la Norma IFS

Integració de sistemes de gestió en la indústria alimentària

  1. Comparació entre les normes FSSC 22000, BRC e IFS
  2. Iniciativa mundial de seguretat alimentària (GFSI)
  3. El Codex Alimentarius

Metodologia

El curs es desenvolupa íntegrament a través d’internet (e-learning). L’alumne té accés a una aula virtual on disposa dels materials del curs, les activitats d’avaluació i altres recursos d’aprenentatge. Compta també amb el suport permanent de tutors experts, amb els quals podran intercanviar opinions i consultar qualsevol dubte que se’ls presenti.