
Food Defense: biovigilància alimentària
75 €
Descripció
Objectius del curs
El curs “Food Defense: biovigilància alimentària” aporta coneixements bàsics sobre el marc legal de la defensa alimentària i sobre les estratègies i principals mesures per prevenir la contaminació intencionada dels aliments.
Les persones que superin el curs estaran capacitades per:
- Conèixer els objectius i el marc legal que regeix la Food Defense a nivell nacional i internacional.
- Comprendre la necessitat d’aplicar estratègies de Food Defense per reforçar la protecció del consumidor i la competitivitat de l’empresa.
- Conèixer els requisits relatius a la Food Defense inclosos en els principals estàndards de seguretat alimentària: BRC, IFS…
- Elaborar i posar en marxa d’un Pla de Food Defense per garantir la prevenció de la contaminació intencionada dels aliment en qualsevol sector de la indústria alimentària.
Destinataris
- Empresaris, responsables i tècnics de qualitat, manipuladors d’aliments i estudiants de qualsevol àmbit relacionat amb la qualitat i la seguretat dels aliments.
- Qualsevol persona interessada en conèixer els riscos a què estan exposats els consumidors i les mesures de protecció existents.
Temari
- Introducció al Food Defense
- Orígens i significat de la Food Defense
- Marc legal
- Bioterrorisme i sabotatge alimentari
- Food Defense en les normes de seguretat alimentària
- Alteració intencionada dels aliments
- Bioterrorisme
- Armes químiques i armes biològiques
- Avaluació del risc
- Estratègies pràctiques de Defensa alimentària
- Food Defense, Food Safety i Food Fraud
- Eines i tècniques de Food Defense
- Controls d’accés
- Traçabilitat alimentària
- Tècniques de control de la cadena alimentària
- Biotecnologia i nanotecnologia
- Desenvolupament i aplicació d’un Pla de Food Defense
- Elements a controlar
- Elaboració d’un Pla de Food Defense
- Vulnerabilitats i com abordar-les
- Posada en marxa del Pla de Food Defense