Actualment esteu veient Entrada en vigor la obligación de la instalación de sistemas de videovigilancia para el control del bienestar de los animales en los mataderos

Entrada en vigor la obligación de la instalación de sistemas de videovigilancia para el control del bienestar de los animales en los mataderos

El passat 24 d’agost va engegar en vigor el Reial decret 695/2022, de 23 d’agost, pel qual s’estableixen mesures per al control del benestar dels animals als escorxadors mitjançant la instal·lació de sistemes de videovigilància (SVBA), excepte per a els petits escorxadors, que comptaran amb un any més per a la seva implantació.

Així, a partir d’ara, els escorxadors hauran de comptar amb un sistema de videovigilància que permetrà la realització de controls de benestar dels animals addicionals a què ja s’efectuen en aquests establiments. D’aquesta manera es pretén aconseguir un control millor del compliment dels requisits que la legislació vigent recull sobre el benestar animal en el moment del sacrifici i les operacions connexes.

L’SVBA servirà d’eina tant per als operadors dels escorxadors com per a les autoritats competents que supervisen el compliment de la normativa de benestar animal.

Tot i això, la utilització de l’SVBA no eximeix de la resta de controls que hagi de realitzar l’operador de l’escorxador en matèria de benestar dels animals d’acord amb la normativa vigent.

Amb aquesta mesura Espanya es constitueix com a pionera a la UE en la instal·lació obligatòria de sistemes de videovigilància per al control del benestar animal (SVBA) a tots els escorxadors del nostre país.

Deixa un comentari