Actualment esteu veient Informe de l’OMS sobre els progressos en la implementació de polítiques de reducció d’ingesta de sodi als estats membres.

Informe de l’OMS sobre els progressos en la implementació de polítiques de reducció d’ingesta de sodi als estats membres.

Un informe publicat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre els progressos realitzats a la implementació de polítiques per a la reducció de la ingesta de sodi dins dels Estats membres de l’OMS.

I és que segons indiquen les dades, cada any 1,89 milions de persones moren cada any degut a dietes amb un alt nivell de sodi. Per tan, no sorpen que reduir la ingesta de sodi sigui una de les maneres més rendibles de millorar la salut i reduir la càrrega de malalties no transmissibles, ja que pot evitar un gran nombre d’accidents cardiovasculars i morts. L´OMS recomana no ingerir més de 5 grams de sal al dia. L´OMS recomana no ingerir més de 5 grams de sal al dia.

Per això, l’OMS ha desenvolupat un model (Sodium Country Score) per calcular l’impacte del progrés de les polítiques sobre la ingesta de sodi a la dieta de la població i les malalties cardiovasculars. En aquest informe s’assigna a cada Estat una puntuació de 1 (el nivell més baix) al 4 (el nivell més alt) segons el nivell d’implementació de les polítiques de reducció de sodi i altres mesures.

Espanya és entre els 9 Estats de l’OMS que han obtingut la màxima puntuació.

Des de l’any 2008 l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició promou diferents polítiques identificades com a reeixides per l’OMS per reduir la ingesta de sal per la població: establiment de límits màxims de sal al pa i plans de reformulació, desenvolupament d’un etiquetatge frontal interpretatiu, mesures per millorar la qualitat nutricional dels aliments subministrats a centres educatius i campanyes de formació i conscienciació dels consumidors.


Deixa un comentari