Actualment esteu veient Neix Som Prevenció

Neix Som Prevenció

BTC i Presaba es fusionen per crear la nova empresa del Grup Mutuacat

MANRESA, febrer de 2022 Som Prevenció SL neix de la fusió de Presaba (Prevenció i Salut del Bages) i BTC (Business Technology & Consulting), dues entitats amb una llarga trajectòria en el món de la prevenció de riscos laborals, on operen des de fa més de 20 anys. 

Ara comencen una trajectòria conjunta, que té com a nucli el projecte SalutEmpresa, que impulsa Mutuacat. una nova visió de la salut laboral orientada a aportar valor afegit a la gestió empresarial prenent com a base la seguretat, la salut i el benestar de les persones.

Segons Sergi Macià, responsable de la nova entitat, “sumarem els lideratges de Presaba i BTC en les seves àrees de prevenció i seguretat alimentària per crear un espai de serveis a les empreses, on la salut laboral sigui la prioritat a través d’eines com la formació i els estudis tècnics”.

La nova entitat acompanyarà més d’un miler d’empreses, promovent la salut laboral, a través de diverses vies de treball. Una de les principals és la integració en les organitzacions de la cultura preventiva, establint mesures de seguretat, conscienciant els treballadors i els empresaris, i instaurant accions que permetin reduir la sinistralitat.

L’àrea tècnica sumarà l’experiència de Presaba en la coordinació en obres, el estudis de màquines o la higiene industrial, amb l’expertesa de BTC en els estudis ergonòmics i els estudis psicosocials.

En l’àmbit de la salut, a banda de realitzar les revisions regulars de salut als treballadors, Som Prevenció compta amb un grup de persones especialitzades en la promoció i implantació de sistemes de prevenció cardiovascular i reanimació. Aquesta divisió, anomenada Reanima, té com a objectiu  fer arribar a la major part possible de la població les tècniques de reanimació cardiopulmonar i situar desfibril·ladors de manera estratègica perquè aquests puguin ser utilitzats en cas d’emergència.

A més, Som Prevenció serà un referent en formació. En aquest darrer any, més de 15.000 persones s’hi han format en les àrees de prevenció de riscos laborals, seguretat alimentària i medi ambient. Aquest departament compta amb alumnes de més de 20 països, alguns del quals participen en els programes que porta a terme BTC Centre d’Estudis Superiors, com a centre vinculat de la Universitat de Vic- UCC.

Som Prevenció és també un centre acreditat per la Fundació Laboral del Metall i la Fundació laboral de la Construcció i compta amb una programació estable de formació presencial per aquest any 2022 a Vic, Manresa i Barcelona.

El proper pas de la nova entitat està previst que sigui l’obertura d’una delegació a Girona, per continuar després assolint l’objectiu de ser present amb sèus pròpies a totes dels demarcacions catalanes.

Deixa un comentari