Actualment esteu veient VeSafe, la nova guia electrònica de la UE sobre els riscos relacionats amb la seguretat viària laboral

VeSafe, la nova guia electrònica de la UE sobre els riscos relacionats amb la seguretat viària laboral

Conduir cap ai des de la feina, treballar en o prop d’una carretera o el transport al mateix lloc de treball són situacions de risc d’accident vial molt comuns. De fet, a la Unió Europea, els accidents de trànsit laborals són la causa d’aproximadament entre una quarta part i més d’un terç de totes les morts relacionades amb la feina.

Per tal de reduir aquest nombre d’accidents laborals, la UE ha elaborat la guia electrònica VeSafe per als conductors/empleats i experts en seguretat de tots els sectors de la UE.

Es tracta d’una guia sobre els riscos relacionats amb la seguretat viària laboral, fàcil d’utilitzar i amb bones pràctiques en àmbits prioritaris. Un cop dins de la guia, l’usuari pot seleccionar:

  1. el tipus de vehicle: furgoneta, cotxe, camió, autobús, bicicleta, etc.;
  2. el risc: lliurament, càrrega, manteniment, perills físics, etc.;
  3. l’àmbit de treball: conducció al treball de forma segura, treball a, oa prop, d’una carretera, i transport segur al lloc de treball.

Aquesta guia ha estat elaborada conjuntament per l’EU-OSHA i la Comissió Europea i inclou molts exemples de bones pràctiques, categoritzades per vehicle i per risc, i un resum de la normativa rellevant.

Accediu a la Guia VeSafe per a més informació sobre exemples de bones pràctiques.

Més informació sobre els accidents i les lesions dels conductors i com gestionar aquests riscos.

Deixa un comentari