Actualment esteu veient Alternatives a les gàbies recomanades per millorar el benestar dels pollastres d’engreix i les gallines ponedores

Alternatives a les gàbies recomanades per millorar el benestar dels pollastres d’engreix i les gallines ponedores

Els experts de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) han avaluat els sistemes de cria utilitzats a la Unió Europea per als pollastres d’engreix i les gallines ponedores i han identificat els riscos a què estan exposades les aus, així com les repercussions que tenen en el seu benestar. Totes dues avaluacions abasten tot el cicle de producció: des de la reproducció i la cria d’aus joves fins a l’explotació en granges de pollastres d’engreix i gallines ponedores. A partir d´aquí, s´han proposat mitjans per prevenir o atenuar les conseqüències negatives identificades.

Per millorar el benestar dels pollastres d’engreix i les gallines ponedores a les granges, els científics de l’EFSA recomanen evitar la pràctica de la mutilació, la restricció de pinsos i l’ús de gàbies. Els dos dictàmens científics publicats inclouen assessorament sobre l’espai, la densitat d’animals, la il·luminació, la pols, el soroll, les deixalles i les estructures com les plataformes elevades.

Aquests dos dictàmens científics van ser realitzats després que la Comissió Europea els sol·licités en el marc de la seva estratègia “De la granja a la taula”. Proporcionen una base científica per fonamentar la revisió en curs de la legislació de la Unió Europea en matèria de benestar animal i s’espera una proposta legislativa de la Comissió durant el segon semestre del 2023.

El benestar animal és un element clau per a la seguretat de la cadena alimentària, considerant els lligams estrets entre el benestar animal, la salut animal i les malalties transmeses pels aliments, en línia amb els principis de One Health.

Més informació a:

Welfare of laying hens on farm

Welfare of broilers on farm

Deixa un comentari