Actualment esteu veient Recomanacions de l’EFSA per millorar el benestar dels vedells

Recomanacions de l’EFSA per millorar el benestar dels vedells

L’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) ha publicat un nou dictamen científic amb una sèrie de recomanacions per tal de millorar el benestar dels vedells. Per la realització d’aquest dictamen, l’EFSA ha avaluat els sistemes de cria utilitzats a la Unió Europea per als vedells i ha determinat els riscos a què estan exposats els animals, i les repercussions que aquests tenen en el seu benestar, realitzant una sèrie de recomanacions per millorar aquest benestar.

Sobre l’espai on viuen els vedells:

Les dades científiques avaluades per l’EFSA demostren que els vedells que tenen un contacte limitat amb la mare pateixen sovint estrès per aïllament i incapacitat per lactar. Per tal de millorar-ne el benestar, els animals joves s’han de mantenir amb la mare com a mínim durant un dia, si bé es recomana un contacte més prolongat perquè això aporta molts beneficis pel benestar tant del vedell com de la vaca.

Es recomana que els vedells d’engreix s’allotgin amb grups de vedells petits i estables durant les primeres setmanes de vida i evitar així l’ús de corrals individuals. A més, els vedells també necessiten prou espai per descansar i jugar, així com accés a espais per dormir confortables.

Alimentació:

Es recomana subministrar als vedells pinsos amb fibra en fibres fines i llargues, com ara fenc, a partir de les dues setmanes d’edat i que la quantitat s’ha d’augmentar gradualment amb el temps. Això és degut al fet que es necessiten ingestes elevades de fibra per cobrir les necessitats de rumiació i ferro.

Aquesta opinió de l’EFSA aborda una sol·licitud de la Comissió Europea sobre el benestar dels vedells com a part de l’estratègia de la “granja a la taula”. Ara s’espera una proposta legislativa de la Comissió Europea durant el segon semestre del 2023.

Deixa un comentari