Actualment esteu veient Com etiquetar el formatge correctament?
Set or assortment cheeses. Suluguni with spice, camembert, blue cheese, parmesan, maasdam, brie cheese with rosemary and pepper. Top view. On white wooden old background. Free copy space.

Com etiquetar el formatge correctament?

L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària ha publicat una nova guia pel correcte etiquetatge de formatges.

La denominació Formatge s’ha de completar amb:
a. L’espècie, si és diferent de la de vaca
b. La maduració
c. El contingut en greix

  • Si el formatge ha estat elaborat amb llet crua (*Reglament 853/2004) cal indicar-ho quan no s’hagi fet cap tractament tèrmic a la llet.
  • Cal especificar els Ingredients (*Reglament1169/2011)- No serà necessari indicar-los en els formatges als quals no s’hagi afegit cap ingredient a part de la llet, enzims alimentaris, cultius de microorganismes i sal.
  • És indispensable indicar els al·lèrgens (*Reglament1169/2011) de manera remarcada. Si el formatge facilita una llista d’ingredients (independentment que sigui de forma voluntària o obligatòria), caldrà remarcar l’ingredient “llet” (p. ex., Formatge (llet, sal, quall).
  • País d’origen o lloc de procedència (*Reial decret 1181/2018). No és obligatori indicar-lo en formatges DOP / IGP.
  • Nom o raó social i l’adreça de l’operador responsable de la informació alimentària.
  • Marca d’identificació(*Reglament853/2004)
  • Número de lot (*Reial decret 1808/1991)
  • Informació nutricional

És obligatori indicar el valor energètic i les quantitats de greixos, àcids grassos saturats, hidrats de carboni, sucres, proteïnes i sal; expressat per 100 g.

  • S’ha déspecificar la quantitat de producte neta
  • Data de duració mínima o data de caducitat

Per decidir quina de les dues dates li correspon al vostre producte, podeu consultar els documents següents: Guia EFSA sobre marcatge de dates; ACSA-BRIEF Data de caducitat o consum preferent?

  • Condicions especials deconservaciói/outilització

En el cas de formatges frescos o peribles, cal conservar-los en refrigeració. Si estan elaborats a base de llet crua, es recomana indicar el següent: Conservar a 4° C.
Si és el cas, s’ha d’indicar: “Escorça no comestible / Escorça amb recobriment no comestible”.

Deixa un comentari