Actualment esteu veient DEA: elements vitals en entorns públic i privats
En entorns amb molta afluència cal que hi hagi DEA ben senyalitzats

DEA: elements vitals en entorns públic i privats

A l’estat espanyol, es produeixen cada any més de 25.000 casos d’aturada cardiorespiratòria, fora dels centres sanitaris.

La parada cardiorespiràtoria constitueix una emergència sanitària de primer ordre, en la qual cada segon compta i la intervenció ràpida és essencial per a augmentar les possibilitats de supervivència. És per això que , l’accés ràpid a un DEA (desfibril·lador extern automàtic) pot augmentar les possibilitats de supervivència d’una persona que ha tingut l’aturada.

Els desfibril·ladors automàtics (DEA) són dispositius que poden utilitzar persones sense formació mèdica. Són aparells molt segurs i eficaços que, després d’avaluar si convé, proporcionen un xoc elèctric que pot reiniciar el cor d’una persona que està en parada cardíaca.

És evident, doncs, la conveniència d’accés a aquests dispositius en diversos entorns per millorar la seguretat i augmentar les possibilitats de supervivència en casos d’emergència cardíaca.

On cal instal·lar DEA?

Els DEA són essencials en una àmplia gamma de localitzacions, com per exemple:

1. Espais públics molt concorreguts

Els llocs amb una afluència constant de persones, com aeroports, estacions de tren, centres comercials i àrees de recreació pública, són candidat ideals per a la instal·lació de DEA. La rapidesa d’acció en aquests entorns pot ser crítica, i els desfibril·ladors automàtics permeten una resposta immediata sense dependre exclusivament del personal mèdic.

2. Instal·lacions educatives

Escoles, universitats i altres institucions educatives han de considerar la presència de DEA per garantir la seguretat dels estudiants, professors i altres membres del personal. La detecció i tractament ràpid d’una parada cardíaca poden suposar la diferència entre la vida i la mort.

3. Centres esportius i gimnasos

Les activitats esportives i la pràctica d’exercici físic poden incrementar el risc de problemes cardíacs. Tenir DEA a les instal·lacions esportives, gimnasos i camps d’entrenament és fonamental per abordar ràpidament qualsevol episodi de parada cardíaca que pugui succeir durant l’exercici físic.

4. Llocs de treball

Els llocs de treball, oficines i empreses que compten amb un nombre significatiu de treballadors han de considerar la instal·lació de DEA.

5. Llocs on es concentren les persones grans

Els atacs de cor són més freqüents en les persones grans, de manera que els DEA són especialment recomanables en llocs on es concentren les persones grans, com ara centres d’atenció diürna, residències per a persones grans i centres de dia.

6. Centres de salut i establiments mèdics

Encara que és comú trobar desfibril·ladors en hospitals, també és essencial que altres establiments mèdics, com clíniques i consultoris, disposin d’aquests dispositius. La resposta immediata pot ser decisiva en l’evolució positiva del pacient.

7. Centres de lleure i recreació

Parcs temàtics, zoos, cinemes i altres centres d’entreteniment han de prendre en compte la instal·lació de DEA per assegurar-se que els visitants rebin ràpidament l’atenció necessària en cas d’emergència cardiovascular.

 

La instal·lació de Desfibril·ladors Externs Automatitzats en aquests llocs clau i en d’altres és una inversió en seguretat i en la salut i el benestar de la societat.

I per crear entorns segurs i cardioprotegits, Reanima és un gran aliat. El formen especialistes en  la distribució de desfibril·ladors externs i en formació de suport vital i primers auxilis, que treballen amb l’objectiu de salvar vides.

 

Deixa un comentari