Actualment esteu veient Nova publicació de la FAO sobre riscos microbiològics en fruites i verdures fresques

Nova publicació de la FAO sobre riscos microbiològics en fruites i verdures fresques

Les fruites i verdures fresques contaminades amb patògens de transmissió alimentària (bacteris, virus, protozous, helmints, etc.) provoquen nombrosos brots de malalties transmeses pels aliments, son titulars de noticies sovint i provoquen interrupcions comercials a tot el món.

Per entendre millor aquests perills i com prevenir i mitigar-los, la FAO (Food and Agriculture Organisation de les Nacions Unides) i l’OMS (Organització Mundial de la Salut) van convocar una reunió d’experts científics per identificar i avaluar les intervencions específiques de productes bàsics que s’utilitzen per reduir el risc de perills microbiològics en la producció de fruites i hortalisses fresques, des de la producció primària. a activitats postcollita, transport, punt de venda i preparació per al consum.

D’aquesta reunió n’ha sortit un nou informe que ofereix orientacions, tenint en compte l’eficàcia, la practicitat i la idoneïtat dels diferents enfocaments utilitzats en la seguretat de fruites i hortalisses.

Aquesta avaluació actualitza i amplia el treball anterior de JEMRA (sigles en anglès de “Secretariat of the Joint FAO/WHO Expert Meetings on Microbiological Risk Assessment”) sobre la seguretat de fruites i verdures i dóna suport al treball que està duent a terme la Comissió del Codex Alimentarius sobre el desenvolupament de directrius per al control de l’Escherichia coli productor de toxina Shiga (STEC) en hortalisses de fulla i en brots.

Podeu consultar l’informe aquí: FAO

Deixa un comentari