Actualment esteu veient Sortides professionals dins de la indústria alimentària

Sortides professionals dins de la indústria alimentària

La qualitat i al seguretat dels aliments son un dels factors més importants dins de la indústria alimentària. Però no en són els únics ja que durant els últims anys tots som conscients de com va en augment la concienciació, apreciació i demanda d’una alimentació més saludable i sostenible. Per això, les empreses del sector de l’alimentació a part de garantir la seguretat dels aliments, també busquen la forma de millorar la nutrició i promoure hàbits saludables entre els consumidors.

Els professionals del sector alimentari son enginyers agrícoles, agroalimentaris, ambientals o del medi rural, però també persones titulades a Nutrició, Farmàcia, Veterinària i Ciència i Tecnologia dels Aliments. Tanmateix, un altre dels perfils més demandats actualment és el tècnic en qualitat i seguretat alimentària. Es tracta de la persona que s’encarrega d’assegurar i garantir la qualitat dels productes i els processos, que a la vegada va estretament relacionat amb la satisfacció de clients i consumidors.

Paral·lelament, un altre dels professionals necessaris en aquesta indústria és l’auditor de sistemes i esquemes de seguretat alimentària i control de la qualitat, encarregat del disseny, desenvolupament, implementació de les auditories dels sistemes esmentats, com el de la norma ISO 22000 de Gestió d’Innocuïtat Alimentària que assegura la protecció del consumidor.

Per aconseguir entrar dins d’aquest món laboral es recomana formar-se amb el Màster en Qualitat i Seguretat Alimentària: Sistema APPCC.  Aquesta formació proporciona els coneixements per dissenyar i implantar sistemes de gestió eficaços i innovadors, amb els quals garantir els més alts nivells de qualitat i seguretat en qualsevol àmbit de la indústria alimentària. 

Una altra opció formativa és el Màster en implantació i auditoria de normes de seguretat alimentària: BRC, IFS i FSSC 22000. Es tracta d’un Màster que dóna resposta a la necessitat creixent de en un entorn competitiu i globalitzat com l’actual d’implementar, gestionar i obtenir la certificació dels estàndards internacionals més reconeguts avui en dia: les normes BRC, IFS i FSSC 22000.


Deixa un comentari