Actualment esteu veient Ja es pot fer front a la violència exercida per tercers al lloc de treball amb OiRA

Ja es pot fer front a la violència exercida per tercers al lloc de treball amb OiRA

Diàriament, hi ha testimonis de persones treballadores de múltiples sectors i ocupacions que pateixen violència exercida per tercers, com ara clients, pacients, alumnes o membres del públic. Una violència que ja pot ser en forma d’agressió física o d’insults i amenaces.

Com indicava l‘Agència Europea per a la Seguretat i Salut en el Treball (OSHA, en anglès) fa unes quantes setmanes, el 57.4% dels treballadors europeus han de bregar amb difícils clients, pacients o alumnes. Mentre que el 4% dels treballadors denuncia haver estat víctima de violència física.

Les situacions de més risc són:

  • treballar cara a cara amb clients, pacients o estudiants, entre d’altres
  • treballar amb persones que tenen problemes amb les drogues
  • treballant sol
  • treball vespertí i nocturn
  • manipulació de mercaderies, diners en efectiu i objectes de valor
  • funcions d’inspecció, control i autoritat general
  • treballar per a organitzacions mal gestionades (errors de facturació, productes que no es corresponen amb allò anunciat, estocs i recursos humans inadequats).

Per ajudar a reduir aquestes situacions, ara l’OSHA posa en marxa una eina interactiva d’avaluació de riscos en línia (OiRA) per ajudar les empreses a identificar i gestionar els riscos per a la seguretat i la salut associats a la violència exercida per tercers i aplicar les mesures preventives adequades per protegir el personal.

Aquesta eina ofereix una interfície accessible i fàcil d’usar dissenyada per facilitar un procediment personalitzat d’avaluació de riscos a qualsevol lloc de treball, respectant alhora la legislació i les directrius pertinents de la UE.

Deixa un comentari