Des de l’1 d’abril de 2022 els forns i panificadores han d’ajustar les seves receptes a la nova llei que regula la quantitat de sal en els seus productes. Més concretament, la normativa especifica les següents proporcions de sal:
“El contingut màxim de sal permès al pa comú, com a producte acabat, ha de ser de 1,31 grams per 100 grams de pa (13,1 g de sal per quilogram de pa o el corresponent 0,52 g de sodi per 100 g de pa) si s’analitza mitjançant determinació de clorurs o de 1,66 grams de sal per 100 grams de pa (16,6 g de sal per quilogram de pa o el corresponent 0,66 g de sodi per 100 g de pa), si sanalitza mitjançant determinació de sodi total.”
Aquesta norma va ser publicada pel Govern l’11 de maig del 2019 dins el Reial decret 308/2019 amb la norma de qualitat per al pa. D’aquesta manera es pretén actualitzar la reglamentació del sector a les noves demandes dels consumidors ia les noves tipologies de productes.
A la limitació de sal, vigent des d’aquest mes d’abril de 2022, s’incorporen noves mesures per aclarir el consumidor com per exemple, que des de fa dos anys, només es pot anomenar integral els pans elaborats amb el 100% de farines amb varietat integrals i, si és només un percentatge, cal indicar-ho.
En la mateixa línia passa que per poder anomenar-se «multicereal» o «de massa mare», els pans han de complir estrictament els requisits d’una norma que va ser publicada al Butlletí Oficial de l’Estat de l’11 de maig de 2019.