El proper 1 de febrer (2023) entra en vigor la versió 9 de la norma BRCGS Food Safety que es va publicar a l’agost de 2022. Aquesta actualització inclou canvis rellevants respecte a la versió 8, i on s’han tingut en compte els darrers canvis legislatius i alineant-se, amb els criteris davaluació comparativa.
Aquesta versió ha estat desenvolupada amb aportacions de la indústria i proporciona un marc per gestionar la seguretat, integritat, legalitat i qualitat dels productes, i els controls operatius per a aquests criteris a la indústria de fabricació, processament i envasament d’aliments i ingredients alimentaris.
Al voltant de 30.000 llocs actualment certificats a nivell mundial tindran un període de transició de sis mesos per preparar els seus sistemes d’innocuïtat alimentària per ser auditats segons els requisits de la nova versió.
Què hi ha de nou per a BRCGS Food 9?
A la V9 s’han afegit diverses clàusules noves dins de les àrees clau que enumerem a continuació:
- Integració dels requisits de referència de la Iniciativa Global de Seguretat Alimentària (GFSI 2020)
- Requisits clars per implementar i complir amb la legislació pertinent
- Requisits detallats per desenvolupar una cultura de seguretat alimentària
- Revisió de la secció del pla d’innocuïtat dels aliments per alinear-la amb l’aspecte del Codex Alimentarius Validació
- Requisits clars i detallats per al processament subcontractat
- Ampliació dels requisits de defensa alimentària i frau alimentari
- Requisits detallats per als llocs operatius que fabriquen aliments per a mascotes per a animals domèstics i aliments per a animals
- Nova secció amb requisits per a llocs que completen la conversió primària d’animals (per exemple, per a carn vermella, aus o peix), (com escorxadors o pesqueries)
- Auditoria no anunciada obligatòria cada 3 anys
- Reintroducció de l’opció d’auditoria combinada anunciada per a recertificacions que consisteix en una auditoria remota, seguida d’una auditoria al lloc
Podeu aprendre-ho tot sobre aquesta versió i altres normes en matèria de seguretat alimentària amb:
- El curs on-line a Estàndards de la Seguretat Alimentària: BRC, IFS, ISO 22000 i FSSC 22000
- El Màster en implantació i auditoria de normes de seguretat alimentària: BRC, IFS i FSSC 22000
Font d’informació: BRCGS. 2022. Food Safety Issue 9.